Historie

Hoe is Sportparkpop ontstaan?

Zoals vele goede ideeën geboren worden op de achterkant van een bierviltje, is ook dit idee aan de bar uitgewerkt. Waarom gingen er zo veel Voorhouters naar Noordwijk op Koninginnedag? Juist, omdat in Voorhout na 15.00 uur weinig tot niets spectaculairs plaatsvond. In Noordwijk was een popconcert op 30 april en juist dat gaf ons het idee om in Voorhout een muzikaal evenement te gaan organiseren, waarbij de familie van jong tot oud centraal zou staan. Muziek, gezelligheid, lekkere drankjes en hapjes, met gratis kinderattracties en gratis toegang tot het evenement, maar hoe?

Rob, Ron, Bert en Jeroen zaten met z’n vieren aan de bar in de Break-Out en hier ging het licht branden! De kosten moesten laag blijven als wij geen entree wilden heffen. Met de opbrengst wilden we als gift een percentage van de winst aan de jeugdopleiding van HV Foreholte schenken. Het idee kwam om met vrijwilligers van deze vereniging te gaan samenwerken. En zo geschiedde, de Oranje vereniging, HV Foreholte werden benaderd en ieder vond het een geweldig idee mits wij de eventuele verliezen zelf zouden dragen. Wij geloofden echter in onze plannen en zijn gewoon begonnen.

Nu starten we alweer met de voorbereidingen van het elfde jaar. Daarnaast streeft de Stichting ernaar elk jaar uit de inkomsten een donatie te doen aan de jeugdopleiding van HV Foreholte. Tot nu toe is dat ook elk jaar nog gelukt en dat geeft ons een goed gevoel om door te gaan. We moeten blijven knokken voor een aantrekkelijk aanbod tegen een goede prijs- kwaliteit verhouding, ons best doen voor sponsors en vrijwilligers, maar de cijfers liegen er niet om als je kijkt naar het aantal bezoekers wat ieder jaar terugkeert. Niet voor niets staat in onze statuten een evenement voor jong en oud waarbij steeds op een natuurlijke manier invulling kan worden gegeven om te genieten van een zeer muzikaal gevarieerd programma.